Grafisch ontwerp, illustratie en beeldonderzoek zijn mijn kernactiviteiten. Een inspirerende en duurzame relatie met collega's en opdrachtgevers, het uitwisselen en verdiepen van ideeën, eigen initiatief en een resultaatgerichte manier van werken zijn mijn persoonlijke drijfveren. Mijn werk - voor tal van culturele en commerciële ondernemers - varieert van redactionele projecten tot huisstijlen, hoogwaardige papieren publicaties en typografische toepassingen in de openbare ruimte.

 

Bij het tot stand brengen en perfectioneren van mijn ontwerpen werk ik met een vaste kring van collega-ontwerpers, fotografen, drukkers, industriële vakmensen, stadshistorici en andere professionals, met wie ik door de tijd een warme en productieve relatie heb opgebouwd. Behalve uit mijn praktijk haal ik uit het lesgeven veel voldoening.

 

Mijn eigen hand strekt zich uit van het allereerste conceptontwerp tot een nauwe supervisie van de uiteindelijke productie door derden. Zowel bij de visuele identiteiten als de ontwerpen voor de buitenruimte streef ik naar een lange gebruikswaarde, maar met voldoende flexibele eigenschappen die zich kunnen aanpassen aan actuele en veranderende eisen.

sdf

Studenten die stage willen lopen, kunnen contact opnemen met de studio.

 

Facing Spaces
is een mobiel onderzoeksatelier, geleid door mijzelf, Steffen Maas (NL, 1973) en Maarten Verweij (NL, 1976). Wij bieden internationale workshops voor studenten en professionals en onderzoeken de rol van grafisch ontwerp in het publieke domein.

Wij onthullen de (verborgen) identiteit van een stedelijk gebied en haar bewoners (d.m.v. visueel onderzoek en concreet grafisch ontwerp):
- Focus op ontwerpproces
- Unieke ontwerp- en onderzoeksmethode 
- Bottom Up strategie (i.p.v. Top Down door overheden en markt)
- Vertellen van lokale verhalen i.p.v. ‘global branding’. 


Samenwerkingen:
CAFA (Central Academy of Fine Art) Beijing [CN] 
Zhejiang Sci-Tech University Hangzhou [CN] 
Fine Arts School of Hangzhou Normal University [CN] 
ShanXi Academy TaiYuen [CN] 
Faculdade de Belas Artes da Univesidade de Lisboa [PT]