Gedenkteken Johan Cruijff Bewoners van het Amsterdamse Betondorp startten een petitie voor een gedenkteken voor Johan Cruijff, die opgroeide in Betondorp. In opdracht van Gemeente Amsterdam Oost, geplaatst op de Brink. Het ontwerp bestaat geheel uit de straatstenen van de Brink en laat een sokkel zien met een voetbal, Cruijffs initialen J en C - en zijn beroemde rugnummer 14. Bovenop staat de Puma-voetbalschoen, zo iconisch voor Cruijff. De stenen werden geleverd door Vandesande en het ambachtelijke mestelwerk is verricht door Meesters-In.
meer afbeeldingen >
K. Schippers & Steffen Maas Tweede Marnixplantsoen, Amsterdam
meer afbeeldingen >
2016 Mural door studenten Aruba Lesproject door Robert Tromp & Steffen Maas, Academy of Fine Arts and Design Aruba
2012 Hacking Kasterlee Typografisch sculptuur als uitkomst van een residency met Maarten Verweij in het Frans Masereelcentrum voor Grafische Kunsten, Kasterlee [B]
2012 Ode aan de Plantage, Wertheimpark, Amsterdam Plaquette met een gedicht van Ko van Geemert (1950) en twee zitbanken met de namen van bekende personen die verbonden zijn met de Amsterdamse Plantagebuurt.
meer afbeeldingen >
2009 Ontwerp dubbel graf Familie Van Tijn, Wormer
2009 Eli van Tijn, Amsterdam Gedenkteken voor verzetsstrijder, lid van de verzetsgroep Gerretsen en hoofd van de Joodse openbare lagere school, de Kraaipanschool, (nu ROC). Kraaipanstraat 58-60. Zie ook: Adoptiemonumenten 4 en 5 mei comité.
meer afbeeldingen >
2004 Stadsdeel Amsterdam Watergraafsmeer Herinneringsteken voor de familie Van 't Reve, Betondorp, Amsterdam.
2004 Adriaan Morriƫn, Amsterdam Schetsontwerp voor herinneringsteken in J.W. van Overloopplantsoen, Amsterdam. Supervisie: Amsterdams Fonds voor de Kunst.
2004 Muiderpoortstation, Amsterdam Vanaf dit station zijn tussen 3 oktober 1942 en 26 mei 1944 ruim elfduizend joden naar Westerbork weggevoerd. Ontwerp herinneringsplaquette en stadsbank met gedicht van Victor E. van Vriesland.
meer afbeeldingen >
2003 Stadsdeel Amsterdam Watergraafsmeer Tweetalige plaquette voor het nationaal Monument Slavernijverleden, Oosterpark.
2003 J.C. Bloem, Amsterdam Herinneringsteken voor de dichter J.C. Bloem. Alexanderkade & Mauritskade (ter hoogte van Dapperstraat); dubbelzijdig leesbaar.
meer afbeeldingen >
2003 Hotel De Filosoof, Amsterdam Muurschildering van een citaat van Baruch de Spinoza.
2003 Park Het Valkenberg, Breda Vogel wipt/ Tak kraakt/ Lucht betrekt/ Bijna niets/ om naar te kijken/ en juist dat/ bekijk ik (Roland Jooris: Minimal. Uit: Het museum van de Zomer, 1974) Typografie op hekwerk, rechts van entree J.F. Kennedylaan. In opdracht van gemeente Breda, supervisie door Post-St.Joost, Breda.
meer afbeeldingen >